Smeets, Cornelisse en Van der Heijden genomineerd voor NS Publieksprijs

De zes genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs 2012 zijn door de stichting CPNB bekendgemaakt.

Mirjam Rotenstreich (echtgenote van A.F.Th. Van der Heijden), Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, Eric Beenen (directeur consumentenmarkt NS), Steven Maat (A.W. Bruna Uitgevers), Suzanne Vermeer en Pauline Cornelisse geven het startsein voor de stemperiode van de NS Publieksprijs 2012 tijdens Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen. Zes boeken zijn genomineerd voor de prijs. Beeld ANP
Mirjam Rotenstreich (echtgenote van A.F.Th. Van der Heijden), Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, Eric Beenen (directeur consumentenmarkt NS), Steven Maat (A.W. Bruna Uitgevers), Suzanne Vermeer en Pauline Cornelisse geven het startsein voor de stemperiode van de NS Publieksprijs 2012 tijdens Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen. Zes boeken zijn genomineerd voor de prijs.Beeld ANP

Onder de genomineerden is de 'requiemroman' Tonio van A.F.Th. van der Heijden. Dit boek is gebaseerd op het tragische ongeluk van de enige zoon van de auteur en zijn vrouw Mirjam Rotenstreich. Tonio van der Heijden kwam op eerste pinksterdag 2010 op 21-jarige leeftijd om het leven toen hij bij het Vondelpark in Amsterdam werd geschept door een auto. Met het boek won A.F.Th. van der Heijden in mei de Libris Literatuurprijs.

Behalve Tonio zijn En dan nog iets van Paulien Cornelisse, De Lance factor van Mart Smeets, Tegenlicht van Esther Verhoef, Noorderlicht van Suzanne Vermeer (pseudoniem van de inmiddels overleden schrijver Paul Goeken) en In mijn dromen van Simone van der Vlugt genomineerd voor de NS Publieksprijs. De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (juni 2011-juni 2012). Een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen maakte de keuze.

Het publiek kan via internet stemmen op een van de genomineerde titels. Daarnaast is er een 'kernjury' van 275 boekenliefhebbers die hun stem uitbrengen. Op 15 oktober wordt de winnaar bekend. De NS Publieksprijs is de enige jaarlijkse Nederlandse boekenprijs waarbij de lezer het laatste woord heeft.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden