Smartlappenfestival op en rond Zeedijk

AMSTERDAM - Smartlappenfestivals zijn in Nederland niet nieuw, maar nu krijgt ook Amsterdam er één. Elke winter moeten de levensliederen als vanouds door de straten rondom de Zeedijk schallen.''Als zelfs Houten een smartlappenfestival heeft, moet er in Amsterdam zéker een komen,'' zegt organisator Raoul Serrée van het evenementenbureau Aemstel Produkties. Het is de bedoeling dat het gratis festival in tien cafés op en rondom de Zeedijk zal zijn. Ook amateurzangers en -zangeressen zijn welkom.

Volgens Serrée - bekend van de omstreden ' Sterrenjacht', een excursie langs huizen van BN'ers in Zuid - is er veel behoefte aan zo'n festival. Smartlappen zijn nog steeds populair, maar er zijn steeds minder mogelijkheden om ze te zingen, zegt hij. ''De typisch Amsterdamse cafeetjes verdwijnen, Engelse sportpubs komen er voor in de plaats,'' aldus Serrée.

Het evenementenbureau hoopt op spontane deelname van buurtbewoners en ook dat Chinese, Surinaamse en Joodse smartlappen op het festival aan bod zullen komen. Het daklozenkoor heeft zich inmiddels aangemeld.

Opgeven kan op www.zingenopdezeedijk.nl.

Lees vandaag verder in de krant:

Een half leven in verwachting

Grena was bij leven een broedmachine. De Artis-giraffe baarde met Lien (nu tien maanden) haar tiende jong. De draagtijd van een giraffe is vijftien maanden en Grena is 21 geworden. Reken maar uit: ruim een half levenin verwachting.

Probeer nu Het Parool

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden