'Sluiten van Nuonweg is gevaarlijk'

Rond de Overdiemerweg, in de volksmond Nuonweg, dreigt een onveilige verkeerssituatie. Dit blijkt uit een rapport van verkeersbureau DTV Consultants, opgesteld voor Maxis.

Diemen hoopt met de afsluiting van de Nuonweg meer klanten te lokken naar winkelcentra in de gemeente Beeld Jean-Pierre Jans
Diemen hoopt met de afsluiting van de Nuonweg meer klanten te lokken naar winkelcentra in de gemeenteBeeld Jean-Pierre Jans

Het winkelcentrum in Muiden is tegen het voornemen van de gemeente Diemen de Nuonweg tussen IJburg en Diemen vanaf eind juli af te sluiten. Op dat moment wordt een nieuwe op- en afrit tussen de A1 en IJburg in gebruik genomen. Een deel van de Nuonweg, de verbinding tussen IJburg en de Maxis, is vanaf dan afgesloten.

Het westelijke deel van de Nuonweg of Overdiemerweg blijft open en heeft een aansluiting op de afslag naar de A1. Maar volgens DTV Consultants zijn 'rechtsafslaande bewegingen vanuit de Overdiemerweg nauwelijks op een veilige manier mogelijk'. Het bureau adviseert een verkeerslicht neer te zetten, ten behoeve van de enkele tientallen gezinnen die daar wonen op grondgebied van Diemen.

Honderden bezwaarschriften
Het Amsterdamse stadsbestuur hoopt Diemen nog te kunnen weerhouden van afsluiting van de Nuonweg. Vanuit IJburg zijn enkele honderden bezwaarschriften ingediend bij de gemeente Diemen. Deze week zullen enkele tientallen klagers worden gehoord door een commissie.

Als Diemen voet bij stuk houdt, zal de Maxis waarschijnlijk een rechtszaak aanspannen. Door de sluiting van de Nuonweg moeten IJburgers een groot stuk omrijden om het winkelcentrum nog te kunnen bereiken. Voor Diemenaren wordt het onmogelijk snel terug te keren na een bezoek aan de Maxis.

Diemen hoopt met de afsluiting meer klanten te lokken naar winkelcentra in de gemeente.

null Beeld Het Parool/Jorris Verboon
Beeld Het Parool/Jorris Verboon
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden