Slotervaart wil aftrap Gay Pride

Ahmed Marcouch van Slotervaart wil dat de jaarlijkse Gay Pride dit jaar begint in zijn stadsdeel. Foto ANP/Koen van Weel Beeld
Ahmed Marcouch van Slotervaart wil dat de jaarlijkse Gay Pride dit jaar begint in zijn stadsdeel. Foto ANP/Koen van Weel

AMSTERDAM - Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart wil dat de jaarlijkse Gay Pride dit jaar begint in zijn stadsdeel. Bovendien vraagt hij Christen Unie-leider en minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet uit om daarbij aanwezig te zijn en het startsein te geven.

'Wij zijn in het stadsdeel met homobeleid bezig, en dit is een goede gelegenheid het onderwerp bespreekbaar te maken. Ik vind dat we die gelegenheid moeten benutten," aldus Marcouch. In Slotervaart wonen relatief veel Amsterdammers van Marokkaanse afkomt.

De stadsdeelvoorzitter wil een meer tolerante houding versus homoseksuelen. Marcouch deed zijn uitspraken ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van Homokumshow op de Amsterdamse radiozender MVS.

"Geïmporteerde tradities mogen de Nederlandse verworvenheden niet tenietdoen. Tolerantie mag geen onverschilligheid zijn," aldus de PvdA-politicus.

De aanwezigheid van de christelijke minister van Jeugd en Gezin is in zijn optiek van belang omdat tolerantie ten aanzien van homoseksualiteit en bespreekbaarheid van het onderwerp in het gezin begint.

Marcouch constateert een reeks ontwikkelingen in zijn stadsdeel waarop hij invloed wil uitoefenen, van cruisende homo's die overlast veroorzaken tot zichzelf prostituerende Marokkaanse jongens.

De organisatie van de Gay Pride heeft positief gereageerd op zijn voorstel, aldus Marcouch. "We zijn in gesprek." Marcouch ziet voor zich dat de aftrap voor de jaarlijkse botentocht dit jaar plaats vindt in de Sloterplas. "Laat het feest daar maar beginnen." (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden