Sloper vervolgd na dood door koolmonoxide

Foto GPD Beeld
Foto GPD

AMSTERDAM - De Amsterdamse justitie vervolgt een aannemer uit Badhoevedorp voor de dood van een bewoner van de Van Ostadestraat als gevolg van koolmonoxidevergiftiging.

De aannemer had in januari vorig jaar 'roekeloos en onzorgvuldig', aldus het OM, schoorstenen weggebroken op bovenliggende etages, waardoor het rookkanaal van de bewoner op de begane grond, E. Conti, verstopt is geraakt door puin. De man overleed medio januari en werd 21 januari gevonden.

De man, die met een eenmanszaak in het handelsregister staat ingeschreven voor 'het verrichten van werkzaamheden van niet-bouwkundige aard', wil geen commentaar geven en verwijst naar zijn advocaat, Jan Peter van Schaik uit Veenendaal.

Voor de raadsman staat niet vast dat puin de verstopping heeft veroorzaakt. 'De recherche heeft verzuimd alles goed te onderzoeken. Mijn cli'nt betoogt dat de verstopping het gevolg is geweest van niet-verbrande resten. Hij heeft dat materiaal ook veiliggesteld en daar moet onderzoek naar worden gedaan. Het lijkt aannemelijk dat het onderhoud niet goed is geweest. Volgens mij adviseert de brandweer een jaarlijkse schoonmaakbeurt, die is niet gedaan. De grove nalatigheid waar justitie hem van beschuldigt, lijkt mij lastig te bewijzen.'

De aannemer moet op 5 januari voor de rechtbank verschijnen, maar dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Van Schaik: Wij willen nader onderzoek en zullen vragen om het horen van een groot aantal getuigen'. (ALBERT DE LANGE)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden