'Sloop en nieuwbouw De Mirandabad'

Het De Mirandabad. Foto ANP Beeld
Het De Mirandabad. Foto ANP

AMSTERDAM - Het De Mirandabad zal, als het aan stadsdeel Zuideramstel ligt, worden gesloopt en opnieuw worden gebouwd.

In 2007 werd het bad al fors gerenoveerd, maar de technische installaties zijn zo verouderd dat sloop de goedkoopste optie is.

Dit besluit van stadsdeel Zuideramstel is onderdeel van de plannen voor de De Mirandastrook, waar het zwembad ligt.

In de winter van 2007 is ruim zes miljoen euro gepompt in het renoveren van het De Mirandabad. Maar toen zijn de technische installaties niet vernieuwd. Nu zijn deze zo verouderd dat vernieuwing ervan nog duurder is dan de complete sloop en wederopbouw van het bad.

Het Martin Luther Kingpark, dat achter het zwembad ligt, wordt in het besluit van het stadsdeel ook aangepakt. Het zal groter worden en er komt meer groen. Aan het Baroniepad en de President Kennedylaan zullen driehonderd woningen komen. Deze huizen zijn bedoeld voor ouderen en gezinnen.

De oorspronkelijke plannen voor de De Mirandastrook leidden tot veel verontwaardiging bij bewoners. Zij waren vooral ontevreden over de 450 huizen in flats die gebouwd zouden worden, omdat die in hun ogen ten koste zouden gaan van de natuur.

In de aangepaste plannen is rekening gehouden met de bezwaren van de bewoners en komen er 150 flatwoningen minder. Ook worden de flats nu vijf lagen hoog in plaats van zeven.

Toch kunnen de plannen nog sneuvelen vanwege de raadsverkiezingen en het samenvoegen van de stadsdelen Zuideramstel en Oud-Zuid per 1 mei. Ook moet het Ontwikkelingsbedrijf nog naar de financiële onderbouwing van de plannen kijken. Het stadsdeel verwacht daarbij geen problemen. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden