Slechts één Amsterdams terras in landelijke terras top 100

In de jaarlijkse terras top 100 van vakblad Missethoreca is slechts één Amsterdams terras terecht gekomen: dat van Strandzuid.

Hannah Stöve
Het terras van Strandzuid wordt geroemd om het meubilair. Beeld Linda Stulic
Het terras van Strandzuid wordt geroemd om het meubilair.Beeld Linda Stulic

Dit jaar bezocht Misset Horeca ruim 300 terrassen die door de eigenaars waren opgegeven voor de beproeving. Een aantal 'mystery visitors' maakte een eerste schifting, daarna nam een vakjury poolshoogte. De definitieve lijst werd vastgesteld door een derde jury.

Het Hooihuis in Roosendaal haalde dit jaar de eerste plek. Het terras van Strandzuid bij de RAI eindigde op plek 31, vijf plekken hoger dan vorig jaar. Vorig jaar haalden nog vier andere Amsterdamse terrassen de lijst: Serre, De Liefde, Parker's en The College Hotel.

De jury prijst voornamelijk de diversiteit aan meubilair van Strandzuid. 'Wat een fantastisch terras! Zoveel keus in welke setting je wil: loungemeubilair, biertuin, ligbedden op het zand, zitzak aan het water, gewoon aan één van de tientallen tafeltjes. Fijne plek!' valt te lezen in het juryrapport. Ook de uitvoerige dranklijst en het vriendelijke personeel worden geroemd.

Snelheid
Het vakblad publiceerde ook een top 50 van alle terrassen die meedongen naar een publieksprijs. Ook op deze lijst staat ternauwernood één Amsterdams terras, namelijk dat van restaurant Serre dat in het Okura-hotel huist. Dit terras eindigde op plek 50.

Een van de belangrijkste elementen waar de jury dit jaar punten op uitdeelde, was de tijd die een bestelling nam om te arriveren. Waar de etablissementen in 2015 nog werden ingedeeld in 'bestelling binnen vijf minuten of niet', werden dit jaar verschillende categoriëen wat betreft de bestelduur ingevoerd. Hoe sneller het drankje kwam, hoe meer punten een tent scoorde.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden