Slagerij Woorts in Maasstraat mag blijven

Slagerij Woorts in de Maasstraat in Zuid hoeft niet meer te vrezen voor een sluiting. Na ruim een jaar onderhandelen zijn de verhuurder van het pand en de slager eruit: Woorts mag blijven.

Jiske van Haga
Peter Woorts (l) en zijn vader 'Oom' Piet in de slagerij. Beeld Janno Lanjouw
Peter Woorts (l) en zijn vader 'Oom' Piet in de slagerij.Beeld Janno Lanjouw

Sinds 1964 zit Slagerij Woorts in de Maasstraat, maar daar dreigde dit jaar een einde aan te komen. Vastgoedbeheerder Libra gaf aan andere plannen te hebben met het pand.

Een verbouwing en het koppelen aan een bedrijfsruimte naast de slagerij zou voor aanzienlijk hogere huurbedragen zorgen. "Het zou erop neerkomen dat de huur vier keer zo hoog wordt als nu. Dat is voor een zaak als de onze niet op te brengen," zei slager Peter Woorts (58) destijds. Zijn slagerij zou daarmee het zoveelste slachtoffer van de hysterische stijging van vastgoedprijzen zijn.

Kort geding
Waar het deze zomer nog de verkeerde kant op leek te gaan - de twee partijen ontmoetten elkaar in de rechtbank tijdens een kort geding - is aan de onzekere toekomst van de slagerij een einde gekomen.

"We hebben wel honderden brieven en steunbetuigingen uit de de buurt gekregen," zegt slager Peter Woorts. "Misschien dat de verhuurder daarom ook welwillend was. Maar het meeste hebben we te danken aan onze vaste klant Emiel Kruiswijk, hij heeft een jaar lang de onderhandelingen voor ons gedaan. Zijn ervaring als belangenbehartiger voor winkeliers heeft ons enorm geholpen."

Vertrouwde plek
De komende tien jaar zit Slagerij Woorts op de oude vertrouwde plek in de Maasstraat. "We zijn goed uit de onderhandelingen gekomen, ik lever een paar vierkante meter van de woning achter de winkel in. Voor de rest blijft alles hetzelfde."

Waar eerder al werd gesproken over het vertrekken van de 'ziel van de Maasstraat' kunnen de bewoners en klanten nu dus opgelucht ademhalen. Woorts: "Gelukkig zijn er nog mensen in het leven die wel hun nek uit durven te steken voor een ander. Zoals onze burgemeester al zei, 'zorg goed voor onze stad en elkaar'. Dus dat doen we."

Vastgoedbeheerder Libra bevestigt het verhaal van Woorts, maar wil geen verdere uitspraken doen.

Lees ook: Slagers hebben het moeilijk: 'De slagerij is nog net geen cultureel erfgoed'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden