Slachtoffers Apeldoorn op Curaçao herdacht

WILLEMSTAD - Op Curaçao zijn donderdagavond (lokale tijd) de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn herdacht. De herdenking was georganiseerd door de Antilliaanse overheid in samenwerking met de nationale Raad van Kerken.

De bijeenkomst vond plaats op het plein van Fort Amsterdam in Punda (Willemstad). Aanwezig waren ongeveer tweehonderd mensen: familie van de slachtoffers, vrienden, politici, maatschappelijke vertegenwoordigers en belangstellenden.

Miloushka Plantijn herdacht met een korte toespraak haar vader, de 71-jarige Wilfrido Plantijn, die omkwam bij de tragedie. Ze roemde de sociale, liefhebbende man die van dansen en eten hield en altijd klaar stond voor de mensen om hem heen en de kerk. ,,Papi was een voorbeeld voor het koninkrijk.''

Namens de familie Leal sprak de tante van de twee danseressen van de Almeerse dansgroep Expreshon Kultural, waarvan ook Plantijn lid was. De zussen raakten bij de aanslag gewond en liggen momenteel in het ziekenhuis. De tante prees hun wil om te vechten voor het leven.

De herdenking stond ook in het teken van andere betrokkenen en de koninklijke familie. Premier Emily de Jongh-Elhage en de Curaçaose gezaghebber Lisa Dindial stonden stil bij het verdriet dat is veroorzaakt, maar ook de eenheid die uit de ramp naar voren is gekomen. De Jongh-Elhage: ,,Op zulke momenten putten we kracht uit het feit dat we samen in het koninkrijk zitten.'' (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden