Slachtofferhulp nu ook voor winkeliers

Slachtofferhulp Nederland gaat winkeliers emotioneel en juridisch bijstaan als ze het slachtoffer zijn geworden van een overval. Fred Teeven staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft goedkeuring verleend aan Slachtofferhulp om deze steun buiten de gebruikelijke doelgroep van privépersonen aan te bieden.

Staatseccretaris Fred Teeven. Beeld ANP
Staatseccretaris Fred Teeven.Beeld ANP

Er is een 'ondersteuningspakket op maat' ontwikkeld, samen met onder meer Detailhandel Nederland. Binnen twee uur kan een medewerker van Slachtofferhulp Nederland in de winkel aanwezig zijn. De dienst kan via 0900-0101 en buiten kantooruren via de meldkamer van de politie worden gealarmeerd.

Subsidies
Slachtofferhulp kan de winkeliers bijvoorbeeld ook helpen in een strijd om schadevergoeding en in opmaat naar een proces. Winkeliers kunnen via Slachtofferhulp Nederland verder nog assistentie krijgen bij het aanvragen van subsidies voor preventieve maatregelen in samenwerking met het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Er worden nog steeds gemiddeld één tot twee winkeliers per dag overvallen. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is de buit vaak erg laag: soms beneden de honderd euro en meestal nog geen tweehonderd euro. Maar de impact op de slachtoffers is vaak erg groot.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden