Slachtoffer schietpartij is Ayman Mouyah (19)

De man die in de nacht van woensdag op donderdag is gedood bij de schietpartij op Kattenburg is de 19-jarige Ayman Mouyah.

Maarten van Dun en Paul Vugts
Sporenonderzoek op de plek van de schietpartij. Beeld Michel van Bergen
Sporenonderzoek op de plek van de schietpartij.Beeld Michel van Bergen

Hij werd dodelijk getroffen toen een of meerdere schutters het vuur openden. Daarbij werden drie anderen geraakt, ook mannen onder de twintig jaar oud.

Mouyah woonde met zijn familie in de buurt en ging om met veel jongens uit Kattenburg. Hij kende ook een aantal jonge mannen die in het verleden verwikkeld raakten in de Amsterdamse onderwereldvete, als dader of als slachtoffer.

De naam van Mouyah werd tot op heden rondom die vete niet genoemd. Als jongeling kickbokste Mouyah bij een sportschool in de buurt. Hij vocht enkele wedstrijden, maar het is onbekend of hij dat nog altijd deed.

De schietpartij lijkt geen gerichte actie. De politie houdt rekening met een ruzie die aan het schieten vooraf is gegaan.

Lees het ooggetuigeverslag: 'Hij zei: De volgende keer gaat-ie door je hoofd'

De onderwereld op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam

Jonge mannen die opgroeiden op de Oostelijke Eilanden waren onlangs opmerkelijk vaak betrokken bij zwaar geweld in de onderwereld. Als dader én als slachtoffer.

De onthoofde Nabil Amzieb woonde op Kattenburg, net als de in Colombia geliquideerde Mitchell Jansen en Youssef Lkhorf, die bij de kogelregen in de Staatsliedenbuurt werd gedood.

Diens broer Omar wordt gezien als organisator van meerdere liquidaties.

De mannen die in 2015 door de politie werden klemgereden in de Knokkestraat, kennelijk op weg naar een liquidatie, kwamen merendeels van de Oostelijke Eilanden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden