Update

Slachtoffer liquidatie Osdorp is 37-jarige Ghanees A.N.

De man die vannacht is geliquideerd in Amsterdam-Osdorp, is de Ghanees A.N. (37). Hij stond niet bekend als (zware) crimineel.

Paul Vugts en Maarten van Dun en Rob Rombouts
null Beeld Politie
Beeld Politie

A.N. werd om 2.20 uur met een automatisch wapen vermoord voor de deur van een woning aan de Wolbrantskerkweg. Hij stierf ter plekke na vruchteloze reanimatiepogingen. De schutter is in een auto gevlucht.

Het lichaam van het slachtoffer lag rond het middaguur nog altijd op de plek waar hij stierf: vlak voor het belpaneel vol kogelgaten. Hij had vele schotwonden, onder meer in hoofd en benen.

N. was geen bekende crimineel en niets wees er vanmorgen op hij in relatie staat tot andere recente liquidaties, zoals in de onderwereldvete die al vele Amsterdamse criminelen de laatste jaren het leven kostte. Het slachtoffer woonde volgens zijn omgeving al een tijd in Amsterdam en laat ten minste één jonge dochter na. Hij was lid van een kerkgemeenschap waarvan veel Ghanezen deel uitmaken.

De recherche was vanmorgen op de moordplek nog druk doende met het (sporen)onderzoek. De politie wil daarom nog niet ingaan op details. Anders dan bij liquidaties gebruikelijk, was de vluchtauto vanmorgen nog niet (uitgebrand) aangetroffen.

De politie heeft aan het eind van de middag foto's van de man vrijgegeven om meer te weten te komen over het leven van het slachtoffer. Mensen die de 37-jarige Ghanees kennen, worden verzocht contact op te nemen met de recherche.

Aan flarden geschoten
Hij was 'totaal aan flarden geschoten', zegt een buurman die eerste hulp wilde verlenen. Opmerkelijk genoeg werd deze buurman, een bedrijfshulpverlener, weggestuurd door drie jonge mannen die bij het slachtoffer stonden. 'Ik zei: we moeten helpen. Maar zij zeiden: ga weg man, je ziet toch dat hij dood is.' De buurman is nog steeds van slag. 'Ze deden niets. Ik heb 112 gebeld.'

De liquidatie van N. is de zoveelste waarbij de schutter(s) zware wapens hebben gebruikt - met het risico dat passanten of omwonenden door de vele rondvliegende kogels getroffen zouden worden.

In de buurt van de woning op de kop van de Wolbrantskerkweg hangt een camera. In de nabije omgeving van het huis was enkele jaren geleden een woningoverval, maar het is nog onduidelijk of die met N. had te maken.

Politie verricht onderzoek in de Amsterdamse wijk Osdorp waar een man is doodgeschoten. Beeld anp
Politie verricht onderzoek in de Amsterdamse wijk Osdorp waar een man is doodgeschoten.Beeld anp
null Beeld Jorris Verboon
Beeld Jorris Verboon
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden