Sjuul Paradijs vertrekt na 29 jaar bij de Telegraaf

Sjuul Paradijs stapt per direct op als hoofdredacteur van De Telegraaf. Dat heeft de Telegraaf Media Group (TMG) zondagavond bekendgemaakt. Zijn werk wordt tijdelijk overgenomen door andere leden van de hoofdredactie, met adjunct Jan-Kees Emmer als eerste aanspreekpunt.

Paradijs arriveert op de Stopera voor een overleg met burgemeester Van der Laan na de aanslag op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo.Beeld anp

'Met grote dankbaarheid kijk ik terug op 29 jaar dat ik in dienst van de lezers mijn journalistieke werk heb kunnen doen en de belangen van De Telegraaf kon dienen' , laat Paradijs weten in een schriftelijke verklaring.

'Alle Telegraafmedewerkers wens ik succes toe met hun werk om het concern en de Telegraafmedia nog sterker te maken dan ze nu al zijn.'
Volgens de directeur van TMG Landelijke Media, Harry de Wit, hebben hij en Paradijs zondag besloten dat Paradijs vertrekt bij de krant. 'Ik ben Sjuul dankbaar voor zijn bijdragen aan onze organisatie al die jaren. Hij heeft al die jaren hard geknokt voor dagblad De Telegraaf', aldus De Wit.

WNL
Paradijs werkt sinds 1986 bij TMG. Hij begon bij De Echo als verslaggever en stapte in 1988 over naar De Financiële Telegraaf. In 2005 werd hij adjunct-hoofdredacteur van de krant. Sinds 2009 was hij algemeen hoofdredacteur.

In datzelfde jaar richtte Paradijs de publieke omroep WNL op. Mede door een campagne in De Telegraaf had de omroep al twee weken na oprichting de benodigde 50.000 leden om de status van aspirant-omroep aan te vragen. Sinds 2010 zendt de omroep, die onafhankelijk is van TMG, uit op radio en televisie.

Uitgelekt
In april bleek uit een uitgelekte mail dat een overgrote meerderheid van de redactie van De Telegraaf het niet eens is met de plannen van het bestuur van TMG. Dat zou de krant willen opdelen in stukken, waarbij katernen als Vrouw, Privé en Autovisie worden losgekoppeld van de krant, meldden verschillende media. Daardoor zou hoofdredacteur Paradijs zijn zeggenschap over de katernen kwijtraken. Het is niet bekend gemaakt of dit nu de reden is voor het vertrek van Paradijs.

Vertrek
Sinds juli 2014 zwaait Geert-Jan van der Snoek de scepter bij TMG. De nieuwe CEO trad een jaar daarvoor nog aan als algemeen directeur bij de NDC Mediagroep. Vlak nadat hij begon bij TMG maakte ook CFO Leo Epskamp de overstap van NDC - uitgever van de Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en Dagblad van het Noorden - naar TMG.

Daar bleef het niet bij: ook uitgever Gert-Jan Oelderik en hoofd personeelszaken Dirk Valstar maakten dezelfde overstap. Volgens Adformatie probeerde Van der Snoek vervolgens ook ex-NDC'er Roland van Kampen naar TMG te krijgen, maar dit wordt met klem ontkend door de mediagroep.

Na het aantreden van Van der Snoek stapelden de vertrekken zich in rap tempo op. Onder andere directeuren Tim Klein (Holland Media Combinatie, de regionale tak van TMG), Frank Volmer (Landelijke Media) en Jayne Forrester (commercieel directeur) konden hun bureau leegmaken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden