'Situatie oud-bokser Rudi Lubbers is acuut'

De toestand van oud-bokser Rudi Lubbers is zo slecht, dat hij mogelijk snel zal overlijden als hij niet op korte termijn wordt geholpen.

ANP
Bokser Rudie Lubbers was aanwezig tijdens de presentatie van het boek De Grootste van Mohammed Ali. Beeld anp
Bokser Rudie Lubbers was aanwezig tijdens de presentatie van het boek De Grootste van Mohammed Ali.Beeld anp

"Zie het als een slagaderlijke bloeding. Als er nu geen hulp komt, is er geen toekomst. Morgen is het te laat," zegt voormalig wielrenner Rini Wagtmans, die een hulpactie voor Lubbers is begonnen na een uitzending van Andere Tijden Sport.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kent de berichten over het echtpaar Lubbers, maar heeft geen hulpvraag gekregen van of over het echtpaar. Als dat gebeurt, kan het ministerie actie ondernemen, aldus een woordvoerster. 'De ambassade staat paraat om consulaire hulp te bieden indien nodig.'

Groep zwerfhonden
In de uitzending van Andere Tijden Sport was zondagavond te zien dat Lubbers en zijn vrouw in Bulgarije in erbarmelijke omstandigheden leven, met een groep zwerfhonden die ze opvangen.

Hij zei dat hij niet terug wil naar Nederland omdat hij hier wordt gezien als drugshandelaar. Wagtmans citeert uit een mail van een man die de inmiddels 73-jarige Lubbers woensdag heeft opgezocht. Volgens deze man staat het busje waar Lubbers woont in Bulgarije, permanent open en is het behoorlijk koud.

Hulpaanbiedingen
Wagtmans zegt overspoeld te worden met hulpaanbiedingen. Lubbers nam het als enige Nederlandse bokser in 1973 op tegen bokslegende Muhammad Ali en wist twaalf ronden overeind te blijven, maar verloor op punten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden