Sin Quin in Opsporing Verzocht: politie houdt alle scenario's open

De politie houdt alle scenario's open bij de moord op Quincy Soetosenojo, beter bekend als Sin Quin. Dat kwam dinsdagavond naar voren in een uitzending van Opsporing Verzocht. De 30-jarige rapper werd in de nacht van 19 op 20 augustus doodgeschoten in Amsterdam. Als bendelid en bekende van de politie ligt een afrekening voor de hand, maar in het programma wordt benadrukt dat er ook een ander motief een rol kan hebben gespeeld.

Screenshot. Beeld Opsporing Verzocht.
Screenshot.Beeld Opsporing Verzocht.

In de uitzending wordt het leven van Sin Quin beschreven. Hij werd gezien als oprichter van de Amsterdamse Crips en hij was aspirant-lid van de motorbende Satudarah. In zijn raps verheerlijkte hij vaak zijn gangsterleven, maar beschreef hij ook zijn eigen gewelddadige dood. De man zelf liep ook altijd met een wapen op zak.

In een reconstructie wordt zondag 19 augustus, de laatste dag dat hij in leven was, in beeld gebracht. Quincy bezocht met zijn familie de Ouderkerkerplas. De sfeer die dag was, volgens mensen die erbij waren, vrolijk en ontspannen. Later bezocht hij met vrienden ook een strandje aan de Gaasperplas in Zuidoost, zijn vaste plek om met vrienden van de Crips rond te hangen. Daarna ging hij naar de woning van een vriend aan de Wethouder van Wijckstraat. Hij reed toen in de auto van zijn vriendin, een rode Daewoo Lanos. 's Nachts, rond 1.00 uur, reed hij in diezelfde auto naar huis. Als hij uit de auto stapt, wordt hij, op de parkeerplaats aan de Wethouder Serrurierstraat, neergeschoten. In het ziekenhuis overleed hij.

De politie houdt er rekening mee dat de moord op Sin Quin ook te maken kan hebben met ruzie of een probleem in de relationele sfeer. Er wordt nogmaals een oproep gedaan voor getuigen. Wie een grijze Opel Astra hachback, type F, na de moord vanaf de Wethouder In 't Veldstraat heeft zien wegrijden, wordt ook verzocht zich te melden. Dit geldt ook voor mensen die weten wie de eigenaar van de auto is of wie de inzittenden waren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden