Simone Walvisch ontvangt onderscheiding voor onderwijsinzet

Simone Walvisch is maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote bijdrage aan de verbetering van het onderwijs in Nederland. Ze ontving de onderscheiding van staatssecretaris Sander Dekker.

Het Parool
Simone Walvisch werkte aan het lerarentekort en speelde een belangrijke rol bij de nieuwe aanpak van het lerarenbeleid in Nederland. Beeld Simone Walvisch
Simone Walvisch werkte aan het lerarentekort en speelde een belangrijke rol bij de nieuwe aanpak van het lerarenbeleid in Nederland.Beeld Simone Walvisch

De Amsterdamse Walvisch ontving de onderscheiding van Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) tijdens haar afscheid van de PO-raad (primair onderwijs).

Walvisch begon haar carrière in 1981 als docent Nederlands. Daarna vervulde ze diverse bestuurlijke rollen. Zij pakte als plaatsvervangend Directeur Arbeidsmarkt & Personeelsbeleid bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het lerarentekort aan en speelde een belangrijke rol bij de nieuwe aanpak van het lerarenbeleid in Nederland.

Walvisch bracht als oprichter en vice-voorzitter van de PO-Raad het maatschappelijk belang van het primaire onderwijs onder de aandacht en introduceerde een academische lerarenopleiding. Sinds het bestaan van de PO-Raad is de sector primair onderwijs verder geprofessionaliseerd en is het aantal zeer zwakke scholen teruggelopen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden