Shell wil meer tijd voor reductie broeikasgas

Europa moet de termijn waarin de uitstoot van broeikasgassen met 20 procent verlaagd wordt met 10 jaar verlengen tot 2030. Ook voor het realiseren van de doelstellingen voor duurzame energie moet meer tijd worden uitgetrokken. Dat zei bestuursvoorzitter Peter Voser van Shell woensdag tijdens een bijeenkomst in Londen.

null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

De Europese Unie streeft naar een reductie van 20 procent in 2020 ten opzichte van het uitstootniveau in 1990. Daarnaast moet het aandeel van duurzame energie naar 20 procent van het totaal en moet er efficiënter worden omgegaan met energiebronnen. De Europese Commissie zei in maart dat er na 2020 ongeveer een decennium nodig is om voorbereidingen te treffen voor een mondiaal klimaatakkoord.

Voser pleitte voor het opstellen van één doel in plaats van meerdere. 'Om daadwerkelijk veranderingen tot stand te kunnen brengen is tijd nodig. We maken ons enigszins zorgen over de korte termijn waarin het doel bereikt moet worden', aldus de topman. 'Onze voorkeur gaat uit naar één doel, het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.'

Voser denkt dat energieleveranciers en consumenten elkaar zullen vinden in de juiste 'energiemix', waarin onder meer de opslag van het broeikasgas CO2, duurzame energie en gas van groot belang zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden