Sharon Dijksma is nieuwe commissaris Energie Beheer Nederland

De Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Energie Beheer Nederland (EBN).

De Amsterdamse wethouder (Verkeer, Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) Sharon Dijksma spreekt actievoerders toe, april 2019. Beeld ANP
De Amsterdamse wethouder (Verkeer, Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) Sharon Dijksma spreekt actievoerders toe, april 2019.Beeld ANP

Ze neemt het stokje over van voormalig PvdA-leider Diederik Samsom, die bij de Europese Commissie aan de slag is gegaan als kabinetschef van klimaatcommissaris Frans Timmermans.

Dijksma, is momenteel wethouder van verkeer, vervoer, water en luchtkwaliteit, en net terug van zwangerschapsverlof. In december kreeg zij een dochter.

Eerder werkte ze als staatssecretaris van Economische Zaken (2012-2015) en Infrastructuur en Milieu (2015-2017) en was ze lid van de Tweede Kamer voor de PvdA (2017-2018). In 2015 onderhandelde ze namens de Nederlandse regering over het klimaatakkoord van Parijs.

Expertise

Voorzitter Jaap Huijskes van de raad van commissarissen is blij met de benoeming van Dijksma. “Zij brengt onder meer uitstekende kennis en expertise mee op het gebied van de brede energiethematiek, maar ook van politiek bestuurlijke processen en een breed netwerk zowel binnen als buiten Den Haag.”

Dijksma vindt dat EBN als publieke organisatie een belangrijke rol kan spelen in de energietransitie. “Het kan daarbij de langetermijndoelen vooropstellen en samenwerkingen zoeken met andere publieke en private partijen om die doelen te verwezenlijken. Er zit bij EBN veel daadkracht en de wil om dat op te pakken.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden