Sexyland geeft workshop wc's verven: 'Iedereen kan het'

In het net heropende Sexyland staat dinsdag een workshop wc's verven gepland. Medeoprichter - en liefhebber van het genre - Aukje Dekker (35) vertelt.

Bien Borren
Potten ter inspiratie Beeld Cameron Nordholm via Flickr
Potten ter inspiratieBeeld Cameron Nordholm via Flickr

Waarom moeten we in godsnaam ­leren hoe we een wc moeten verven?
"Omdat het erg rustgevend werk is. Ik heb één keer eerder in mijn leven een wc-pot van een kleurtje voorzien en ik merkte meteen dat mijn hoofd leeg raakte. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de wc's van Sexyland ook toe zijn aan een nieuw voorkomen."

Aha, dus het is een verkapt klusje?
"In zekere zin, maar zoals ik al zei: het werk geeft direct voldoening. We beginnen met een beetje theorie, en dan mogen de cursisten het in praktijk brengen. We hebben drie wc's, maar ook de wasbakken en de lambrisering worden aangepakt. Men hoeft geen lidmaatschap te kopen, die hebben we kwijtgescholden. Er wordt ten slotte arbeid verricht."

Wat leren we tijdens de cursus?
"Alles gebeurt onder professionele begeleiding: we gaan graffiti wegverven, moeilijke oppervlaktes aftapen en leren hoe en of de lambrisering moet worden ontweken. We beginnen niet met een schone lei, het is geen blank canvas wat je voor je krijgt. Cursisten worden aangemoedigd zowel hun fantasie de vrije loop te laten als precies te werk te gaan. Ook nemen we een kijkje in de pot."

Vieze kleding een must?
"Ja, voor de verf is dat handig. En het blijven wc's die in gebruik zijn. We gaan niet met proefmodellen werken. We hebben gelukkig de juiste middelen tot onze beschikking, waardoor we elke pot - van porselein tot pvc - onder handen kunnen nemen. Heel makkelijk is het trouwens niet, maar iedereen kan het. Als het heel lelijk wordt, kan lichting twee ermee aan de slag."

En vervolgens mag iedereen op z'n eigen kunst plaatsnemen?
"Klopt."

Workshop wc verven
Dinsdag 24 april (12.00 uur)
Sexyland, gratis

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden