Serious Request na 1 dag: 1.125.334 euro

De eerste dag van de 3FM-actie Serious Request heeft 1.125.334 euro opgeleverd. Dat is meer dan vorig jaar in de eerste 24 uur werd opgehaald. Toen stond de teller na dag één op 1.039.001 euro.

De Grote Markt tijdens 3FM Serious Request 2014. De drie dj's Coen Swijnenberg, Domien Verschuuren en Gerard Ekdom zamelen vanuit Haarlem 6 dagen en nachten lang zonder eten geld in voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Beeld anp
De Grote Markt tijdens 3FM Serious Request 2014. De drie dj's Coen Swijnenberg, Domien Verschuuren en Gerard Ekdom zamelen vanuit Haarlem 6 dagen en nachten lang zonder eten geld in voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.Beeld anp

Dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren lieten zich donderdagavond door minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) opsluiten in het Glazen Huis. Ze blijven daar tot kerstavond en maken 24 uur per dag radio en televisie, zonder dat ze iets eten. De opbrengst gaat dit jaar naar vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. De zender zet zich samen met het Rode Kruis in voor deze 'stille ramp'.

Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Haarlem. De komende nacht krijgen de dj's gezelschap van 'slaapgast' Jacqueline Govaert, die ook het themanummer van dit jaar maakte.

Een cellenbus, een step en een voetbalshirt

In het hele land wordt geld ingezameld. Zo laten twintig medewerkers van het Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp Nederland zich vrijdagavond voor enkele uren of een nacht opsluiten in een cellenbus en probeert oud-wereldkampioen dammen, Ton Sijbrands, op vrijdag en zaterdag het wereldrecord blindsimultaandammen te verbreken. Ook bieden ambtenaren hun diensten belangeloos aan in ruil voor een donatie aan Serious Request en laten vijf vrienden zich sponsoren om per step zaterdag van het Friese Bolsward naar Haarlem te gaan, een afstand van 150 kilometer.

Op de 3FM Serious Request Veiling kunnen liefhebbers bieden op bijzondere items zoals een gesigneerde elektrische gitaar van Taylor Swift, vliegles in een Boeing 737, de keukenmachine van Paul de Leeuw en een gesigneerd voetbalshirt van Graziano Pellè.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden