Seref C. (50) verdacht van dubbele moord Slotermeer

De 50-jarige Seref C., die wordt verdacht van de moord op een garagehouder in Valkenswaard, blijkt ook verdachte in een dubbele moordzaak in Amsterdam.

Maarten van Dun
Seref C. zou op 6 november 2013 in de Israël Queridostraat een Turks stel met messteken om het leven hebben gebracht Beeld anp
Seref C. zou op 6 november 2013 in de Israël Queridostraat een Turks stel met messteken om het leven hebben gebrachtBeeld anp

De Turks-Nederlandse C. zou op 6 november 2013 in de Israël Queridostraat in Slotermeer een Turks stel met messteken om het leven hebben gebracht.

De 52-jarige Fatma Dikayak werd bebloed en met steekwonden 's nachts op straat gevonden, nadat buurtbewoners geschreeuw hadden gehoord. In de woning lag haar 63-jarige vriend Sait Oyunlu; ook hij was zwaargewond. Bij beiden mocht reanimatie niet meer baten.

Undercoveroperatie
De Amsterdamse C. kwam al in april 2014 in beeld als verdachte van die dubbele moord, waarvoor de aanleiding een ruzie in het drugsmilieu zou zijn.

Tot een inhoudelijke behandeling van die zaak kwam het echter nooit en C. werd al snel door de rechtbank in vrijheid gesteld. In februari vorig jaar werd C. opnieuw aangehouden voor de dubbele moord.

Terwijl hij op vrije voeten was heeft C. volgens justitie opnieuw iemand van het leven beroofd: de 33-jarige Valkenswaardse garagehouder Mahmut Karaman. C. zou op 30 december 2014 met een pistool gericht door het raam van de garage hebben geschoten op Karaman, terwijl die aan het sleutelen was.

Telefoons van C. waren in de buurt van de plaats delict en op kogelhulzen werd dna gevonden dat zeer veel lijkt op het dna van C. De achtergrond van die moord is nog altijd duister, ondanks een omstreden undercoveroperatie van justitie.

Levensgevaarlijk
Twee agenten zouden bij C.'s ex-vrouw hebben aangebeld en haar onder druk hebben gezet. Zij stelden dat zij nog veel geld kregen van de vermoorde garagehouder en eisten dat op bij de man die zij voor de moord verantwoordelijk hielden: Seref C.. De ex-vrouw raakte in paniek.

Mariëlle van Essen, de advocaat van C., kondigde een procedure aan om de betrokken agenten strafrechtelijk te vervolgen, nadat het OM eerder had besloten de zaak te laten rusten. Volgens haar was de methode van de politie levensgevaarlijk, omdat zo eenvoudig nieuwe onderwereldruzies hadden kunnen worden gecreëerd.

Woensdag stelde Van Essen in de rechtbank in Den Bosch dat C. een alibi heeft voor de moord op Karaman, omdat hij die dag in Amsterdam zou zijn geweest.

Ook zou het dna-spoor op de kogelhulzen niet deugen als bewijs. Van Essen vroeg onmiddellijke vrijlating van haar cliënt.

Hennepdeal
De rechter beval echter dat C. in de cel moet blijven: eerder had hij als alibi opgegeven dat hij de moord niet kon hebben gepleegd omdat hij op dat moment een hennepdeal deed.

C. kent inmiddels het klappen van de zweep. Eerder werd hij vervolgd voor witwassen, handel in drugs, heling en bezit van vals geld. Ook zou hij zijn echtgenote hebben mishandeld.

De Amsterdamse C. kwam al in april 2014 in beeld als verdachte van die dubbele moord Beeld anp
De Amsterdamse C. kwam al in april 2014 in beeld als verdachte van die dubbele moordBeeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden