Seksimperium Jan Bik staat op instorten

Het imperium van de Amsterdamse seksondernemer Jan Bik, dat zeker twaalf seksclubs in het hele land omvat, staat op omvallen. Biks exploitatiemaatschappij, Givolo BV, heeft uitstel van betaling gevraagd omdat het niet meer in staat is de schuldeisers te betalen.

Bart Middelburg
Foto ter illustratie Beeld anp
Foto ter illustratieBeeld anp

De Amsterdamse rechtbank heeft Givolo vrijdag surseance verleend. Welke schuldeisers precies geld willen zien van Bik, is onbekend, maar de belastingdienst is daar vrijwel zeker één van.

Bik wordt door justitie en de fiscus verdacht van omvangrijke belastingfraude. Bik (75) en zijn zoon Andries (34) zouden de belasting voor circa vijftien miljoen euro hebben ontdoken.

Twijfelachtig
Of het uitstel van betaling Bik veel zal helpen, is twijfelachtig. Bij Givolo BV is namelijk geen cent te halen: de exploitatiemaatschappij maakt althans op papier al jaren fors verlies. Over 2009 was het bedrijfsresultaat twee ton negatief.

Mogelijk heeft de belastingdienst Givolo forse navorderingen opgelegd, zodat de bv en daarmee het hele seksimperium definitief de nek kunnen worden omgedraaid; de strafzaak tegen Bik loopt nog. Noch de aangestelde bewindvoerder, noch Biks advocaat was vanmorgen te bereiken. Het uitstel geldt in elk geval tot half januari, wanneer een eerste crediteurenvergadering wordt gehouden.

Bik begon ooit met een seksclub in de Buiten Wieringerstraat in Amsterdam, en zit inmiddels in heel Nederland. Begin vorig jaar vielen justitie en fiscus al die clubs binnen.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden