Segers (CU) neemt afstand van anti-lhbti-pamflet

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie heeft maandag afstand genomen van het anti-lhbti-pamflet.

ANP/Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

"Ik heb de Nashville-verklaring niet ondertekend omdat ik bang ben dat het gesprek over geloof en homoseksualiteit niet is gediend met deze verklaring."

Volgens Segers is de verklaring voor geen enkele homo behulpzaam, "binnen of buiten de kerk".

"Jezus' eerste boodschap voor deze wereld is niet een lijst met do's en don'ts, maar een hartelijke uitnodiging die duidelijk maakt dat iedereen welkom is bij Hem," schrijft Segers. "Wie je ook bent. Ik hoop dat wij als christenen in onze samenleving niet allereerst een opgeheven vinger laten zien, maar vooral een luisterend oor en een helpende hand."

Christen Unie-raadslid Don Ceder heeft ook gereageerd op de ophef over het pamflet: "Mijn God is allereerst liefde. Ik kan mij voorstellen dat velen afwijzing in de Nashville verklaring lezen. De verklaring is mijns inziens niet heel dienstbaar aan het gesprek over gender en seksualiteit. Ik zou het daarom ook niet tekenen. Dialoog moet respectvol gevoerd kunnen worden."

Eerder op de dag schreef SGP-leider Kees van der Staaij juist dat hij, ondanks felle kritiek, achter het anti-lhbti-pamflet blijft staan.

Lees ook: Zo denken orthodoxe protestanten er dus over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden