Second Love wint reclamezaak van SGP-jongeren

Second Love mag doorgaan met het maken van reclame voor de datingsite voor gehuwde personen die op zoek zijn naar een buitenechtelijke affaire. De Reclame Code Commissie heeft de bezwaren van de SGP-jongeren afgewezen.

null Beeld Second Love
Beeld Second Love

Voorzitter Jan Willem Kranendonk van de SGP-jongeren zei woensdag de uitspraak van de Reclame Code Commissie te betreuren. Second Love liet weten zeer tevreden te zijn dat de commissie de reclames van de datingsite niet afkeurt.

De Reclame Code Commissie geeft de SGP-jongeren 2 weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Daarna wordt de uitspraak openbaar. In juni besloot de commissievoorzitter de klacht van de SGP-jongeren over de datingsite niet in behandeling te nemen. De SGP-jongeren tekenden daarop bezwaar aan, waarop de commissie de omstreden reclame alsnog onder de loep nam.

'Second Love kan zich voorstellen dat niet iedereen de dienst op onze website kan waarderen en de dienst afkeurenswaardig vindt. Dat neemt echter niet weg dat Second Love wel in staat moet kunnen worden gesteld reclame te maken voor onze diensten, op een wijze uiteraard die in overeenstemming is met de regels die daarvoor gelden', meldt de initiatiefnemer van de website.

Teleurstellend
Voorzitter Kranendonk van de SGP-jongeren vindt de uitspraak teleurstellend: 'Vooral opvallend is dat de Reclame Code Commissie zich heel terughoudend opstelt in haar oordeel of de reclame van Second Love in strijd is met de goede zeden. Uiteindelijk hebben ze gezegd dat de reclame niet in strijd is met de goede zeden. Ze vinden het heel subjectief en daarom treden ze terughoudend op. De commissie vindt de reclame van Second Love niet in strijd met het maatschappelijk fatsoen. Maar als zelfs ontrouw daar niet meer onder valt, dan vraag ik me af waar de grens nog wel ligt en wat de Reclame Code Commissie nog kan toetsen.'

Kranendonk schat de kans klein in dat de SGP-jongeren in beroep gaan tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Wel zegt hij de strijd tegen websites als Second Love voort te zetten. Hij voelt zich daarin gesteund door de positieve reacties van buiten de SGP-kringen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden