Scooters buiten vak op CS krijgen meteen boete van 60 euro

Wie zijn brommer of scooter achter het Centraal Station neerzet, kan binnenkort een bekeuring van zestig euro krijgen. Als 'de gebiedsaanwijzing' op grond waarvan dit mogelijk is, een succes wordt, zal stadsdeel Centrum op meer plaatsen het neerzetten van brommers en scooters verbieden.

Marc Kruysijk
null Beeld anp
Beeld anp

Die mogen niet meer onder de kap van het station worden neergezet. Daarbuiten mogen zij alleen in enkele speciale vakken staan. Het aantal vakken zal worden uitgebreid.

Volgens het stadsdeel is het door de vele bromfietsen en scooters nu onveilig achter het station, waar het steeds drukker wordt.

De eerste twee weken zal worden gewaarschuwd, maar daarna volgt een bon. Fietsen mochten hier al niet parkeren, maar voor brommers en scooters was een aparte regeling vereist. Het stadsdeel probeert al een tijd orde in de fietsenchaos te scheppen.

Om het aantal 'boetegebieden' uit te breiden moet het stadsdeel eerst voor voldoende parkeerplaatsen elders zorgen. Voor zo'n regeling op de Dam zullen dus eerst fietsenstallingen in de buurt moeten worden gebouwd. Het stadsdeel vlast daarom al langer op een stalling bij het Beursplein.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden