Schultz ontkent: ik ben niet benaderd door Schiphol

Melanie Schultz (VVD) zegt niet benaderd te zijn om de nieuwe baas van Schiphol te worden.

Het Parool
Melanie Schultz. Beeld anp
Melanie Schultz.Beeld anp

De demissionair-minister van Infrastructuur wordt geregeld genoemd als opvolger van Schiphol-topman Jos Nijhuis, maar ontkent dat ze hiervoor gevraagd is.

In antwoord op Kamervragen van GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren zegt Schultz dat ze hier de afgelopen vier jaar geen contact over heeft gehad.

Een eventuele overstap van Schultz naar een bestuursfunctie bij Schiphol is omstreden. Het zou het beeld kunnen oproepen dat zij tijdens haar ministerschap de basis legde voor haar latere baan, bijvoorbeeld door Schiphol te bevoordelen en daar nu voor te worden beloond.

Camiel Eurlings
In het verleden ontkende CDA-verkeers­minister Camiel Eurlings tegenover Kamerlid Van Tongeren een functie te gaan bekleden bij KLM. Uiteindelijk vertrok hij toch naar de luchtvaartmaatschappij. Saillant daarbij was dat hij zich als minister had bezig gehouden met landingsrechten.

Een Kamermeerderheid riep het toenmalige kabinet op met regelgeving te komen voor oud-­bewindslieden die na hun politieke carrière elders aan de slag willen.

Inmiddels geldt er een lobbyverbod voor oud-ministers en -staatssecretarissen. Zij mogen tot twee jaar na hun aftreden geen zakelijk contact meer hebben met hun oude departement.

Lees terug: GroenLinks wil weten: wordt Schultz de nieuwe Schiphol-ceo?

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden