Schooluitval in Amsterdam fors afgenomen

© In Amsterdam doen de grootste problemen zich voor bij de mbo-opleidingen van het ROC van Amsterdam en ROC Amarantis. ©Street View Beeld
© In Amsterdam doen de grootste problemen zich voor bij de mbo-opleidingen van het ROC van Amsterdam en ROC Amarantis. ©Street View

Het aantal jongeren dat in Amsterdam zonder diploma van school komt, is in vergelijking met schooljaar 2005/2006 bijna veertig procent afgenomen. Desondanks blijft de uitval in het middelbaar beroepsonderwijs erg hoog.

Minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs schrijft de Tweede Kamer dat het aantal leerlingen in Nederland dat zonder diploma de school verlaat in tien jaar is afgenomen van 71.000 naar 38.600. Het kabinet wil het aantal voortijdige schoolverlaters terugdringen tot 25.000 in 2016.

In Amsterdam lijken de grootste problemen zich voor te doen bij de mbo-opleidingen van het ROC van Amsterdam en ROC Amarantis. Van de twintigduizend leerlingen die een opleiding volgen aan het ROC van Amsterdam, vertrekt 10,4 procent zonder diploma. Bij het ROC Amarantis, dat financieel en bestuurlijk in zware problemen zit, ging het om 9,6 procent van alle 8888 leerlingen.

Stadsdeel Noord kent relatief de meeste uitvallers. Het grootste succes is behaald in Bos en Lommer, waar nu 42,9 procent minder leerlingen afhaken. (Marieke Monden)

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden