Schoolleiders: ontruiming voor meer salaris

Schoolleiders in het basisonderwijs houden op 12 september om 09.00 uur in het hele land hun jaarlijkse ontruimingsoefening met een brandalarm. Het is het begin van nieuwe acties voor onder meer betere salarissen.

ANP
In maart demonstreerden leraren in Amsterdam. Beeld anp
In maart demonstreerden leraren in Amsterdam.Beeld anp

Alle leerlingen moeten die ochtend de school uit en daarmee luiden de (adjunct-)directeuren van basisscholen de noodklok.

In juni werd een nieuwe cao afgesloten voor onderwijzend personeel. Maar volgens de Algemene Vereniging Schoolleiders gaan directeuren en adjunct-directeuren er in die cao een stuk minder op vooruit dan onderwijzers. Daarom komen ze in actie voor meer geld en minder werkdruk.

Loonkloof
Ondanks dat een ruime meerderheid van de leden van onderwijsvakbonden instemde met die nieuwe cao voor het basisonderwijs, blijven onderwijzers actievoeren om de loonkloof met het voortgezet onderwijs dicht te krijgen.

Op woensdag 12 september staan weer estafettestakingen op het programma, dit keer in Zeeland en Zuid-Holland. In maart demonstreerden duizenden leraren, schoolleiders en ouders in Amsterdam voor goed onderwijs, een beter salaris en een lagere werkdruk voor leraren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden