Update

School in Lommel hard getroffen

Van 18 van de 22 kinderen van basisschool 't Stekske uit Lommel is nog onduidelijk of ze het busongeluk in Zwitserland hebben overleefd. Met zestien kinderen is tot dusver contact geweest.

Familieleden arriveren bij basisschool t' Stekske. Beeld afp
Familieleden arriveren bij basisschool t' Stekske.Beeld afp

Van de 22 kinderen uit Lommel en omgeving hebben negen er de Nederlandse nationaliteit en eentje de Duitse. Het tiende Nederlandse kind dat is betrokken zit op een school in Heverlee bij Leuven.
Eerste schepen (wethouder) Kris Verduyckt van Lommel heeft dat woensdag gezegd op het schoolplein van de basisschool. ,'Het lijkt erop dat onze school zwaar getroffen zal worden', zei hij. 'Iedereen is aangeslagen.'

Volgens hem is met 16 van de 24 inzittende kinderen uit Heverlee inmiddels contact geweest en bestaat over het lot van de andere acht leerlingen van die schoolklas nog geen duidelijkheid.
In Lommel is nog geen enkele naam van overleden slachtoffers bekend. Op verzoek van de ouders worden geen lijsten met namen van kinderen openbaar gemaakt.

De school in Lommel heeft namenlijsten en foto's van de kinderen met de autoriteiten in België en Zwitserland gedeeld. Twee mensen van de school en de burgemeester van Lommel zijn met de ouders van de kinderen mee naar Zwitserland. Hun vliegtuig vertrekt aan het begin van de middag.

De Nederlandse consul is vandaag in Lommel aangekomen. De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor een rouwregister.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden