School eist straatverbod

AMSTERDAM - De Flevoparkschool in stadsdeel Zeeburg eist een straatverbod voor een agressieve buurtbewoner die in april, in het bijzijn van tientallen kleine kinderen, een onderwijzeres bewusteloos sloeg.De openbare basisschool wil herhaling voorkomen en eist dat de man zich het komende jaar niet binnen een straal van vijfhonderd meter van de school mag ophouden. Vandaag diende een kort geding.

De 33-jarige man liep op 19 april met zijn onaangelijnde hond langs het speelplein, waar drie leerkrachten stonden met circa veertig spelende vijf- en zesjarigen. Toen een paar kinderen zijn hond wilden aaien, reageerde de man uiterst agressief.

Hij liep op een leerkracht af en in het bijzijn van de kinderen dreigde hij een schroevendraaier in haar hoofd te steken en haar te vermoorden. Vervolgens sloeg hij haar met gebalde vuist diverse keren op haar hoofd, waardoor ze buiten kennis raakte.

Een aantal leerlingen dat getuige was van het voorval, kampt sindsdien met angstgevoelens. Zij durven tijdens en na schooltijd niet meer te spelen op het plein aan de Kramatweg, waar het incident zich voltrok.

Vanwege die angst besloot de schoolleiding de kinderen alleen nog op de binnenplaats te laten spelen tijdens de buitenspeeltijd en niet meer op het plein. Ook de bewusteloos geslagen leerkracht is angstig in de buurt van de school.

De man werd in juli door de politierechter veroordeeld tot zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk, wegens bedreiging en mishandeling van de onderwijzeres. Twee weken geleden kwam hij vrij.

Het schoolbestuur, stadsdeel Zeeburg, is er niet gerust op dat de man zich gedeisd zal houden, ondanks de cursus agressieregulatie die hij van de politierechter moet volgen. De man heeft nooit zijn excuses aangeboden. Bovendien is hij sinds 1995 verscheidene keren veroordeeld voor mishandeling en bedreiging.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden