'Scholier Ibn Ghaldoun van school gestuurd na het stelen van boeken'

Op de islamitische scholengemeenschap De Opperd in Rotterdam, het voormalige Ibn Ghaldoun, zijn begin van het schooljaar vijf leerlingen om 'uiteenlopende redenen' van school verwijderd. Directeur Wim Littooij van de overkoepelende stichting van de school, het Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO), heeft dit vandaag laten weten.

Redactie
De islamitische scholengemeenschap De Opperd in Rotterdam, het voormalige Ibn Ghaldoun. Beeld anp
De islamitische scholengemeenschap De Opperd in Rotterdam, het voormalige Ibn Ghaldoun.Beeld anp

Eén van die leerlingen zou de toegang zijn ontzegd omdat hij schoolboeken had gestolen en die via internet te koop had aangeboden. Maar daarover wil de directeur niets zeggen. De boeken, destijds eigendom van de toenmalige school Ibn Ghaldoun, zouden op Marktplaats zijn verhandeld. Om wat voor boeken het gaat, is onduidelijk. Het lesmateriaal was eigendom van de toenmalige school. Leerlingen konden die tegen betaling tijdelijk gebruiken.

Ibn Ghaldoun kwam vorig jaar mei in opspraak omdat leerlingen eindexamens uit de kluiskast hadden gestolen. Zij zijn daar vorige maand in een rechtszaak voor veroordeeld. Mede door de inbraak moest het Ibn Ghaldoun de deuren sluiten. Het islamitisch onderwijs werd overgenomen door het CVO en ondergebracht in een aparte stichting. De school ging verder onder de naam De Opperd.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden