Schiphol krijgt School of Finance

AMSTERDAM - De financiële wereld begint in Amsterdam de Duisenberg School of Finance. Dat moet een topinstituut worden, waar onderzoek wordt gedaan naar de financiële markten en talenten worden opgeleid. Daarmee moet Nederland zijn positie versterken als internationaal financieel centrum.Het instituut is onderdeel van de nieuwe stichting Holland Financial Center die Arthur Docters van Leeuwen vandaag presenteert. Dat centrum, vergelijkbaar met City of Londen, moet Nederland als financieel centrum promoten.

Het initiatief van Docters van Leeuwen volgt op onderzoek van Van de Poel eerder dit jaar, naar de overlevingskansen van de financiële sector. ''Twintig jaar geleden slaagde iets dergelijks,'' zegt Van de Poel. ''Banken overwogen de beurs te sluiten. Toen stelde Wim Duisenberg van De Nederlandsche Bank een commissie Amsterdam Financieel Centrum in en daaruit kwam de Optiebeurs voort .''

''De financiële sector in Amsterdam behoort al vijfhonderd jaar tot de sterkste ter wereld,'' stelt Van de Poel. ''Dit is de core business van Nederland. Dat wordt overal erkend, alleen hier weten we het nog niet.''

De Duisenberg School of Finance begint in september op een locatie in de buurt van luchthaven Schiphol en wordt grotendeels betaald door de sector zelf.

Lees vandaag verder in de krant:

Brains en business samen op Zuidas

AMSTERDAM - De Vrije Universiteit en de Zuidas hebben elkaar gevonden. Gisteren tekenden de VU, wethouder Maarten van Poelgeest en Amsterdam Zuidas een intentieverklaring om het Zuidasgebied samen te ontwikkelen.

Probeer nu Het Parool

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden