Lezersbrief

'Schiphol kán niet verder groeien in balans met de omgeving'

Het is ziekmakend dat Schiphol koste wat het kost moet blijven groeien, schrijft Janine van der Sluis in een lezersbrief. 'Schiphol kán niet verder groeien in balans met de omgeving!'

'De laatste twee, drie jaar, en met name het afgelopen halfjaar, loopt het qua lawaai werkelijk de spuigaten uit' Beeld anp
'De laatste twee, drie jaar, en met name het afgelopen halfjaar, loopt het qua lawaai werkelijk de spuigaten uit'Beeld anp

Wat een ongelooflijke, razend makende bullshit. Ik ben opgegroeid onder de bulderbaan met de dalende DC9's, door Frans Halsema met de termen 'gierend' en 'huilend' zo poëtisch bezongen in Zondagmiddag Buitenveldert.

Er was in werkelijkheid weinig poëtisch aan: je gesprekspartner, de radio en de tv kon je niet meer volgen. Kortom, ik ben wel wat gewend. En heb de afgelopen dertig jaar met veel plezier in Amstelveen gewoond, met af en toe inderdaad behoorlijk storend vliegtuiglawaai, niet altijd even prettig, maar dat weet je nu eenmaal als je in de buurt van Schiphol woont.

Maar de laatste twee, drie jaar, en met name het afgelopen halfjaar, loopt het qua lawaai werkelijk de spuigaten uit. Het is een understatement om te zeggen dat het niet fijn is om met grote regelmaat vanaf half vijf 's morgens, of vanaf zeven uur in het weekend, getrakteerd te worden op overvliegend tuig in de startmodus dat op 500-600 meter recht over je huis (met alle ramen dicht, en volledig geïsoleerd!) dendert.

Het is ziekmakend. En wat ook ziekmakend is: dat Schiphol, als 'banenmotor', de hand boven het hoofd wordt gehouden en koste wat kost mag, nee, móet blijven groeien. Waar houdt het op?

Dit jaar zullen er voor de periode na 2020 nieuwe afspraken worden gemaakt 'voor verdere groei van Schiphol, in balans met de omgeving.' Het grote kneden en misleiden is inmiddels in volle gang, getuige het artikel donderdag in Het Parool. Schiphol kán niet verder groeien in balans met de omgeving!

Janine van der Sluis, Amstelveen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden