Schade Afval Energie Bedrijf kost dertig miljoen

Het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Westpoort. De gemeenteraad heeft het AEB aangewezen als risicovol project en wil de vinger aan de pols houden. Foto Floris Lok Beeld
Het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Westpoort. De gemeenteraad heeft het AEB aangewezen als risicovol project en wil de vinger aan de pols houden. Foto Floris Lok

AMSTERDAM - De reparatie van het Afval Energie Bedrijf (AEB) kan de gemeente dertig miljoen euro kosten. Dat staat in een kwartaalrapportage die donderdag in de gemeenteraad werd besproken.

De raad was donderdag boos op wethouder Carolien Gehrels (Bedrijven) omdat ze pas heel laat de informatie had geleverd. ''Ik zag dit stuk toevallig om half twaalf gisteravond,'' zei PvdA-raadslid Daniël Roos. De raad heeft het AEB aangewezen als risicovol project en wil de vinger aan de pols houden.

Gehrels zei dat ze blij was dat het gelukt was de brief nog net op tijd te versturen. Ze wilde donderdag in het openbaar geen uitsplitsing geven van de kosten. ''We kunnen wel meer zeggen, maar het is de vraag of het verstandig is.'' Volgens verschillende raadsleden roept het bedrag op deze manier alleen maar meer vragen op. Gehrels zei toe dat ze eventueel vertrouwelijk een toelichting wil geven.

Ook de uitkomsten van een nieuw onderzoek naar de achterliggende oorzaken van de problemen bij het AEB wil Gehrels niet openbaar maken.

De wethouder zei dat een recente stijging van de afvalstoffenheffing niets te maken heeft met de tegenslagen bij het AEB. Later nuanceerde ze dat. Door het uitvallen van de elektriciteitslevering waren volgens haar de overheadkosten hoger dan verwacht. (HET PAROOL)

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden