Aangeboden door SBK-Amsterdam

Wat is dit?

'SBK-Amsterdam ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

SBK showt aaibare kunst!

SBK-Amsterdam
null Beeld

Van 1 tot en met 18 oktober 2020 organiseert SBK Kunstuitleen & Galerie in de Bagagehal Loods 6 in Amsterdam de expositie SOFTART met in de hoofdrol een groot aantal bijzondere, monumentale wandkleden uit de jaren ‘70 en ‘80, gecombineerd met textielkunst van hedendaagse gerenommeerde kunstenaars en jonge talenten.

SOFTART gaat over ‘fiber-art’ in alle mogelijke toepassingen, vormen en kleuren en laat zien dat textielkunst springlevend is. Verschillende kunstgeneraties tonen verrassende overeenkomsten in thema, materiaal of productieproces.

SBK pakt uit met rijke en veelzijdige collectie wandkleden

De basis van deze expositie is een aantal verrassende textiele werken die SBK in haar collectie heeft van o.a. Lilly van der Stokker en Philip Boas. Tijdens de restauratie van deze kunstwerken, enthousiast geworden door de kwaliteit en kunsthistorische waarde ervan, besloot zij hier in het kader van haar 65-jarig bestaan een tentoonstelling mee te maken.

Van textielkunst naar fiber-art

Om de textielkunst van toen door te trekken naar de fiber-art van nu, wordt het gecombineerd met werk van hedendaagse gerenommeerde en jonge kunstenaars. Er is werk te zien van drie generaties, zoals van Inez de Brauw, Neil Fortune, Celia Hadeler, Lisette van Hoogenhuyze, Fransje Killaars, Karola Pezarro, Barbara Polderman, Tejo Remy en René Veenhuizen, Hinke Schreuders, Robin Speijer, Tanja Smeets, Irieé Zamblé, Carina Ellemers, Hedy Tjin, Irieé Zamblé, Noah Arends, Ray Zijlstra.

null Beeld

De expositie is nog te zien t/m 18 oktober. Kijk hier voor tickets en informatie.

Over SBK Kunstuitleen & Galerie

SBK Kunstuitleen & Galerie is met haar 65 jaar de oudste kunstuitleen van Nederland. Haar collectie is veelomvattend, rijk gelaagd en markant. Met uniek werk van zowel regionale, nationale en internationale als van minder bekende kunstenaars. Met bijzondere en buitenissige werken is de SBK- collectie, die jaarlijks aangevuld wordt met werk van nieuw talent, een onuitputtelijke schat. Waarvan ook deze expositie weer getuigt.

Alle werken uit de SBK-collectie zijn te leen en/of te koop. Al voor € 6,95 p/mnd heb je toegang tot een unieke en veelzijdige collectie kunstwerken.

Voor meer informatie: https://www.sbk.nl/

null Beeld

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden