Saxofonist Hans Dulfer speelde met Prince in Tivoli

Prince was een man met twee gezichten: hoffelijk en keihard, haast meedogenloos. Het Parool verzamelt herinneringen aan de legendarische artiest. Dit keer: Saxofonist Hans Dulfer speelde in Tivoli mee in de band van Prince.

Hans Dulfer. Beeld anp
Hans Dulfer.Beeld anp

Prince zag in 1999 de aanslagen aankomen die Osama Bin Laden zou laten plegen op de Verenigde Staten. Niemand gelooft dat, maar hij voorspelde het op 23 december 1999 in Tivoli in Utrecht, nadat hij in de Jaarbeurs het publiek al had verrast door met zijn onverwachte gast Lenny Kravitz op te treden.

Hans Dulfer speelde in Tivoli in de band rond Prince mee, met dochter Candy natuurlijk. Tafkap (The Artist Formerly Known As Prince), zoals Prince in die dagen door het leven ging, varieerde in het nummer 2001: Also Sprach Zarathustra met de regel: "Osama Bin Laden, get ready to bomb."

"Het was het laatste nummer in die sessie waarin hij zei dat hij naar huis ging omdat Osama Bin Laden 'the USA' zou bombarderen," herinnert Hans Dulfer zich. "Een heel rare situatie, het gekste wat me ooit is gebeurd. In 1999 had ik nog nooit van Bin Laden gehoord. Niemand. Daarom geloven ze me ook niet, maar ik heb een opname en daar staat het op."

Verder sprak Hans Dulfer Prince maar "af en toe over muziek en koetjes en kalfjes als die optrad met zijn dochter". "Ik ken hem niet zo verschrikkelijk goed als Candy, maar die zit voor een tournee in het buitenland en wil hier niet in betrokken worden. Zelf stond ik te spelen toen iemand me kwam vertellen van zijn dood. Dan klap je wel even in elkaar. Ik wist niet dat hij zo ziek was, jij? Een heel goede man en een fantastische artiest natuurlijk."

Heeft u herinneringen aan, anekdotes over of foto's met Prince? Of was u bij een concert van His Royal Badness in Amsterdam? Stuur uw verhalen naar nieuwsdienst@parool.nl.

Saxofonist Hans Dulfer speelde in Tivoli mee in de band van Prince, toen Prince voorspelde dat Osama Bin Laden de VS zou aanvallen. Dat was in 1999.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden