Sarah Palin hervat haar geheimzinnige bustour

Bijna twee maanden na de plotselinge stop, pakt Sarah Palin haar bustocht weer op. Deze week brengt de One Nation Tour haar naar Iowa, schrijft ze in een mail aan haar achterban.

Redactie
null Beeld AFP
Beeld AFP

Palin doet dat precies op het moment dat de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney ook zijn campagne weer oppakt. Eén verschil, Palin is officieel nog helemaal geen kandidaat voor de verkiezingen in 2012. Wel zinspeelt ze al maanden op een kandidatuur.

De spraakmakende oud-gouverneur van de Amerikaanse staat Alaska was sinds 30 mei bezig met een bustour door de VS. Ze bezocht daarvoor een reeks historische plaatsen langs de Amerikaanse oostkust. Ze onderbrak deze 'campagne' naar eigen zeggen om zitting te nemen in een rechtbankjury.

Palin ontkende berichten dat ze haar bustoer definitief had beëindigd. 'De komende weken zijn wat druk omdat de juryplicht roept', schreef ze in juni op Facebook. 'Ondertussen moet niemand overhaast conclusies trekken. Zeker niet de media, met hun lange geschiedenis van fouten en verzinsels.'

Nu de tour verdergaat, is weer niet bekend waar de bus precies zal stoppen en of ze nog meer staten zal aandoen. Allemaal onderdeel van het spel dat Palin speelt om in de schijnwerpers te blijven, zonder daarbij te hoeven deelnemen aan de Republikeinse debatten waarvan er deze week weer eentje plaatsheeft.

null Beeld AP
Beeld AP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden