Update

Santorum steunt zijn oude rivaal Romney

Rick Santorum heeft zich gisteren achter Mitt Romney, zijn voormalig rivaal bij de Republikeinse voorverkiezingen, geschaard. In een e-mail heeft Santorum zijn achterban opgeroepen om op Romney te stemmen bij de presidentsverkiezingen, om zo te voorkomen dat president Barack Obama wordt herkozen.

Rick Santorum Beeld getty
Rick SantorumBeeld getty

In de e-mail schreef Santorum dat hij het op een aantal vlakken niet eens is met Romney, maar dat ze het er allebei over eens zijn dat president Barack Obama verslagen moet worden. 'Het zal geen eenvoudige taak worden. En we zullen alle mankracht in moeten zetten om winst te halen. Romney heeft mijn steun en goedkeuring om de meest cruciale verkiezing in ons leven te winnen,' aldus Santorum.

De twee ontmoetten elkaar afgelopen vrijdag in het kantoor van Santorum, waar Romney Santorum probeerde te overtuigen van zijn conservatieve standpunten.

'Slechtst denkbare Republikein'
In de strijd om de Republikeinse presidentskandidatuur heeft Santorum fel strijd geleverd met Romney. Op zeker moment heeft Santorum Romney 'de slechtst denkbare Republikein' genoemd om het op te nemen tegen Obama.

Vorige maand trok de zeer conservatieve Santorum zich terug uit de race om het presidentschap. Zijn dochter was ernstig ziek. Maar ook de uitzichtloze positie en de lege verkiezingskas speelden bij zijn besluit een rol. In de e-mail bedankte Santorum zijn aanhangers. 'Bedankt voor alle steun, ik zie er naar uit om samen president Obama te verslaan en geloof, familie, vrijheid en kansen in Amerika te beschermen.' Ook meldde hij dat hij binnenkort een 'belangrijke mededeling heeft'.

Inmiddels kan Romney de Republikeinse kandidatuur niet meer ontgaan.
Begin mei staakte Newt Gingrich zijn campagne en sprak zijn steun uit voor Romney. Ron Paul, Romney's enige overgebleven tegenstrever, blijft in de race maar is kansloos om de Republikeinse nominatie binnen te halen.

Afgelopen weekend startte ook de huidige president Barack Obama zijn verkiezingscampagne in Ohio. Later tijdens zijn speech in Virginia stelde hij dat Romney belastingkorting aan rijken wil geven en hervormingen in de gezondheidszorg wil terugdraaien.

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. Beeld ap
De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney.Beeld ap
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden