Sanering asbestflat Utrecht duurt weer langer

De sanering en schoonmaak van een flat aan de Stanleylaan in Utrecht waar asbest werd gevonden, duurt opnieuw langer dan werd verwacht. Het bedrijf dat de sanering uitvoert heeft nog zeker twee weken nodig om doeken, steigers, balkons en tuinen schoon te maken.

De Stanleylaan in Utrecht. Beeld anp
De Stanleylaan in Utrecht.Beeld anp

Woningcorporatie Mitros heeft dit woensdag aan de bewoners van de flat laten weten. Deze huishoudens verblijven al sinds eind juli op tijdelijke adressen. Mitros denkt het bewonerscomité op 17 september meer te kunnen vertellen over terugkeer naar de flat.

Op het dak van de betrokken flat werd totaal onverwacht asbest beschadigd bij sloop van een dakrand. Als de sanering van de buitenkant van de flat klaar is, moeten nog woningen, portieken en hallen worden schoongemaakt. Hoe lang dat nog gaat duren, denkt de corporatie op 17 september te kunnen vertellen. Met bewoners van huizen waarin asbestdeeltjes zijn gevonden, wordt een aparte afspraak gemaakt, aldus Mitros.

Vrijwel alle andere bewoners van de straten die door de vervuiling werden getroffen, zijn weer thuis. Voor huiseigenaren is er woensdag een informatieavond over de stand van zaken. De problemen rond een met asbest vervuilde woning aan de Afrikalaan worden individueel met de betrokken eigenaar besproken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden