Plus Net Open

Saltzer Fishbar

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Saltzer Fishbar.

Geen elitair gedoe, maar gewoon potten zuur op rekken tegen de wand en op de houten tafels. Beeld Charlotte Odijk

Een kroket uit de muur of een pizzapunt op een kartonnetje is allang niet meer het enige wat je op Amsterdam Centraal kunt nuttigen. Het aantal foodconcepten in de IJpassage blijft toenemen. De jongste toevoeging: Saltzer Fishbar.

"We zijn een visbar: we serveren vis en schenken wijn," zegt manager Jeroen Schut (35). Geen elitair gedoe, maar gewoon potten zuur op rekken tegen de wand en op de houten tafels.

Uit het vuistje
In het restaurantgedeelte is een lange bar vanwaar je uitkijkt op de open keuken en een vitrine met verse vis waar de oesters (€2,75) en kreeft (€16,75) in het ijs liggen, zodat je ziet wat je kunt bestellen.

Boven de bar hangen de wijnglazen, 'want wijn en vis gaan volgens ons perfect samen'. "Sommigen willen liever een snelle hap, daarom hebben we ook een take-out," zegt Schut, wijzend naar de toonbank.

Daar zijn broodjes krabsalade (€8,50) te koop, en fish-and-chips (€9,75) of garnalenkroketten die je uit het vuistje kunt eten.

Oesters uit Frankrijk
De visbar heeft Schut samen met Joris Visser en Niels van Nieuwenhuizen opgezet, ook eigenaren van de Saltzer op Den Haag Centraal. Visser en Nieuwenhuizen zijn geboren en getogen in Utrecht en dat is dan ook waar ze hun vis vandaan halen, bij Pier24.

De oesters komen van Marja Reitsma Oesters. "De levertijd is wat langer, maar ze haalt ze eigenhandig uit Frankrijk en ze zijn echt lekker, dus het wachten waard."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

Saltzer Fishbar

De Ruijterkade 42C

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden