's Werelds beste cocktailbar neemt Pulitzer's Bar over
Het Londense Dandelyan, onlangs uitverkozen tot 's werelds beste cocktailbar, neemt 9 en 10 november de Pulitzer's Bar over.
Van muziek tot menukaart: alles wordt in de stijl van Dandelyan gedaan. "Mensen moeten echt het gevoel krijgen dat ze zich in de Dandelyan wanen," vertelt persvoorlichter Sophie Janssen. Een enorme verandering is daar niet voor nodig: beide hotelbars zijn door Jacu Strauss ontworpen en ademen eenzelfde sfeer.
Wel anders zijn de cocktails: waar die van Pulitzer's Bar zijn geïnspireerd op The Great Gatsby, zijn de cocktails van Dandelyan op plantkunde gebaseerd. Kan een 'Evil Manhattan' (met o.a. botanisch bier en rogge) of een 'Iberico Sour' (met o.a. ham-mezcal - ja, echte ham - citroen en andijvie) je niet bekoren? Niet getreurd: de klassieke Pulitzer cocktails als 'Oxford Lady' en 'Dashing Daisy' zijn ook nog gewoon te krijgen.
Het is voor het eerst dat de drie Engelse cocktailmeesters Alex Lawrence, James Wheeler en Jessica Morgan gezamenlijk een bar 'takeover' doen. Andrei Talapanescu, hoofdbarman van de Pulitzer's Bar, is over een tijdje aan de beurt om zijn cocktailkunsten in Londen te vertonen. Een takeover zal dat overigens niet worden. Janssen lacht. "Dat gaat niet zo makkelijk bij de beste cocktailbar ter wereld."
Wie het eerste komt, wie het eerste maalt. Wil je toch verzekerd zijn van een 'front-row seat' aan de bar (er wordt gewerkt met zittingen van 1,5 uur), reserveer dan hier.
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.