Column

Ruzie

THEODORE HOLMAN
Het was gisteren Quarrelday 2010: Ruziedag. Op Quarrelday worden mensen ge?eerd die die dag een ruzie maakten die de krant haalde.

De winnaars:
Op 3: Rechtbankvoorzitter Jan Moors kreeg wéér ruzie met Geert Wilders en advocaat Bram Moszkowicz. Moors kon 'zich voorstellen' dat iemand de film Fitna niet wilde zien. Dat was weer ongelukkig uitgedrukt. Door al die ongelukkige wijzen van uitdrukken is niet alleen duidelijk waar Moors staat, maar valt niet meer te ontkennen dat dit een politiek proces is. De vrouw die wegliep, maakte ook een statement: ze wist dat Fitna gedraaid zou worden, ze had niet hoeven komen, ze had ook in stilte weg kunnen sluipen. De dame voerde actie en Moors trapte erin. Let op: Moors zal zich nog vaker ongelukkig uitdrukken.

Op 2: Ad Koppejan en Kathleen Ferrier hadden ook wéér ruzie met Maxime Verhagen. Na een vergadering van meer dan veertien uur, een congres, een voorvergadering, een tussenvergadering, een bestuursvergadering, een topvergadering en een fractievergadering leken ze 'om' te zijn, maar nee: Koppejan zei dat hij Wilders wilde 'ontmaskeren' en 'blij zou maken met een dode mus'. Terecht hebben bijna alle politieke verslaggevers gevraagd: ''Wat hebben jullie in godsnaam besloten tijdens al die vergaderingen?'' Daarop is tot op heden geen antwoord gekomen. Hoe dan ook: Verhagen bulderde, vloekte en ging tekeer en Koppejan en Ferrier hebben weer beterschap beloofd. Maar let op: ze zullen weer in de fout gaan.

Tot slot op 1, met vlag en wimpel, want de ruzie is simpel: Wes en Yo. Ze maakten geen ruzie met elkaar, maar met de rest van de wereld, en vooral met Rossana Kluivert en Anouk Smulders. Het huwelijksfeest van Wes en Yo zou maar drie ton kosten, maar het werd één miljoen. Zeven ton stond als 'onvoorzien' op de rekening. ''Eén miljoen?'' ''Ja, één miljoen.'' ''Eén?'' Ja, maar één.'' (Daar hadden ze dat hele dorp in Toscane voor kunnen kopen, plus dat ernaast, maar goed).

Maar weet u wat ik het ergst vind? De pastoor die het huwelijk heeft ingezegend, heeft nog geen gift gehad. Arme man. Let op: Wes en Yo zullen met nog veel meer mensen ruzie krijgen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden