Ruziënde olifanten van Emmen verhuizen naar Dierenrijk

De vier ruziemakende olifanten van Dierenpark Emmen verhuizen binnenkort naar Dierenrijk, de kinderdierentuin bij Eindhoven. De vier dikhuiden waren in Emmen niet meer te houden vanwege een machtsstrijd in de kudde. 'De olifantenruzie is nu ten einde', meldde een woordvoerder van de dierentuin woensdag.

Olifanten in Dierenpark Emmen. Beeld ANP
Olifanten in Dierenpark Emmen.Beeld ANP

De opstandige olifanten, een moeder en haar zoon en twee dochters, vochten in de zomer van 2012 een verbeten strijd uit om het leiderschap met de andere dieren in de kudde. Ze duwden elkaar weg, mepten elkaar met hun slurf en beten elkaar in de staart. Verzoeningspogingen mislukten, waarna de dierentuin geen andere mogelijkheid zag dan de vier ruziemakers blijvend te scheiden van de rest van de kudde en uit te kijken naar een ander park.

Aanvankelijk zouden de vier naar een dierentuin in Osnabrück verhuizen, maar dat werd uitgesteld omdat de dieren mogelijk tbc hadden. Dat bleek na een onderzoek van een half jaar niet het geval, maar toen had de Duitse dierentuin al andere olifanten gekregen.

Het is nog niet bekend wanneer de vier dikhuiden op transport naar Dierenrijk gaan. Het park verhuist eerst zijn twee olifantenmannetjes naar een dierentuin in het Spaanse Sevilla. 'Het is wel de bedoeling dat het snel gebeurt. In de zomer laat de olifantenkudde zich makkelijker scheiden dan in de winter', aldus een woordvoerder van Dierenpark Emmen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden