Ruzie bedreigt Kwakoefeest

Een standhouder verkoopt Surinaamse delicatessen op de eerste dag van de 35e editie (2010) van het Kwakoe Zomerfestival in het Bijlmerpark in Amsterdam-Zuid-Oost. Beeld ANP
Een standhouder verkoopt Surinaamse delicatessen op de eerste dag van de 35e editie (2010) van het Kwakoe Zomerfestival in het Bijlmerpark in Amsterdam-Zuid-Oost.Beeld ANP

Het Kwakoe Festival in Zuidoost dreigt opnieuw geen doorgang te vinden, nu het bestuur van de organiserende stichting Kofoe ernstig verdeeld is geraakt over de opzet van het zomerfestival.

Voorzitter Emile Esajas is door zijn medebestuurders op een zijspoor gezet. Hem is een rol aangeboden als ceremonieel festivalmanager, maar daar neemt de Kwakoeveteraan geen genoegen mee. Vrijdag dient een kort geding met als inzet de terugkeer van Esajas als voorzitter.

Tegenover Esajas staan festivalmanager Ricardo Verweij en Witte Tenten, het tentenverhuurbedrijf uit Eemnes dat de financiële risico's draagt voor het festival. Volgens Verweij heeft Esajas zich in zijn rol van voorzitter schuldig gemaakt aan 'ontoelaatbare handelingen'.

Esajas laat via zijn woordvoerder weten dat het gaat om een zakelijk verschil van inzicht. 'Witte Tenten heeft het festival begroot op honderd tenten. Wij vinden dat een te groot risico. Als zich zestig ondernemers melden voor een kraam, gaan we niet voor honderd tenten betalen.' (Patrick Meershoek)

LEES VANDAAG MEER IN HET PAROOL

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden