Ruwaard van Putten niet meer zelfstandig

Het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis kan niet meer bestaan als zelfstandig ziekenhuis. Het ziekenhuis wordt een zogenaamd 'satellietziekenhuis' van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat wil zeggen dat er nog wel behandeld wordt, maar het ziekenhuis niet meer zelfstandig bestaat.

redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

Begin volgend jaar moeten de mogelijkheden voor samenwerking verder onderzocht worden en moet er meer duidelijkheid komen. 'Door de financiële positie waarin het Ruwaard van Putten Ziekenhuis verkeert, is een voortbestaan als zelfstandig ziekenhuis niet langer mogelijk'', zo schrijft het ziekenhuis in een verklaring.

Of er mensen ontslagen worden is nog niet duidelijk, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. Ook is nog niet duidelijk of de naam Ruwaard van Putten blijft bestaan.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis raakte in opspraak door een onverklaarbaar hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie in 2010. De hartafdeling werd vorige maand tijdelijk gesloten en ging vorige week weer gefaseerd open.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het hele ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld. Vier cardiologen zijn op non-actief gesteld. Inmiddels hebben zeker 21 mensen aangifte gedaan tegen het ziekenhuis of een behandelaar daarvan.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden