Ruim 8,5 miljoen belastingaangiften binnen

Ruim 8,5 miljoen mensen hebben voor 1 mei hun aangifte voor de inkomstenbelasting 2014 ingestuurd. Dat zijn er meer dan vorig jaar in de periode tot 1 april die gebruikelijk is om aangifte te doen. Dit jaar kregen mensen een maand langer de tijd en die termijn is gisteren nog eens verlengd tot en met 5 mei.

Ruim 8,5 miljoen Nederlanders hebben voor 1 mei belastingaangifte gedaan. Beeld ANP XTRA
Ruim 8,5 miljoen Nederlanders hebben voor 1 mei belastingaangifte gedaan.Beeld ANP XTRA

Het nieuwe uitstel is niet terug te voeren op problemen bij de Belastingdienst, benadrukte staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën vandaag. 'Het liep zo goed dat er rek zat in het tijdsschema. De systemen hebben zich uitstekend gehouden.'

De afgelopen twee maanden stuitten burgers die aangifte wilden doen op vier momenten op problemen, maar volgens Wiebes is het logisch dat er af en toe 'filevorming" optreedt. Ondanks de extra tijd was het de laatste dag van maart toch het drukst. Op 31 maart kwamen ruim 290.000 aangiften binnen bij de fiscus.

Online aangiften

Dit jaar kon iedereen voor het eerst online aangifte doen via de site van de Belastingdienst. Dat is goed verlopen, meldt directeur-generaal Belastingdienst Peter Veld. Er waren bijna 5,5 miljoen online aangiftes. Op deze manier aangifte doen duurt gemiddeld achttien minuten korter dan met het oude downloadprogramma. Verder hebben ruim 190.000 mensen de app Aangifte 2014 gebruikt.

De Belastingdienst had voor ongeveer 6 miljoen mensen de aangifte vooraf al volledig ingevuld. Mensen moesten dan alleen controleren of die gegevens kloppen. Verder kreeg de BelastingTelefoon bijna 1,5 miljoen vragen binnen en ongeveer 10.000 vragen werden via Twitter beantwoord.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden