Update

RTV Noord-Holland daagt provincie voor rechter

De regionale omroep RTV Noord-Holland sleept de provincie voor de rechter om de korting op de jaarlijkse subsidie aan te vechten. De omroep moet vanaf dit jaar 20 procent subsidie inleveren, wat volgens een woordvoerster neerkomt op 2 miljoen euro.

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

De zaak dient 16 februari bij de rechtbank in Haarlem. De omroep vindt dat de korting te snel is ingevoerd en noemt ook het bedrag te hoog. 'Je kunt niet tijdens de wedstrijd de spelregels gaan veranderen', aldus de woordvoerster.

In juni gingen Provinciale Staten van Noord-Holland akkoord met de bezuiniging op de omroep, die per 1 januari van dit jaar inging. 'Veel te weinig tijd om daar goed op te kunnen inspelen', aldus de woordvoerster. 'Wij zijn strijdlustig en wachten af wat de rechter ervan vindt.' Twaalf omroepmedewerkers zijn boventallig en er verdwijnen radio- en televisieprogramma's. De omroep wil de operatie zonder gedwongen ontslagen laten verlopen.

Omroep Brabant won eind januari een rechtszaak tegen de provincie Brabant. Het besluit van die provincie om de omroep te korten noemde de rechter onzorgvuldig en niet goed gemotiveerd., aldus de woordvoerster.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden