Update

Ronald McDonald Centre en ACTA genomineerd voor Hedy d'Ancona Prijs

Het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) aan de Zuidas zijn genomineerd voor de Hedy d'Ancona Prijs 2012. De prijs voor zorgarchitectuur is een tweejaarlijkse prijs voor de Nederlandse architectuur- en zorgwereld.

Het Ronald McDonald Centre. Beeld
Het Ronald McDonald Centre.

Het Ronald McDonald Centre is een sport- en spelcentrum voor kinderen met een handicap of chronische ziekte. In het centrum worden zij met behulp van innovatieve faciliteiten voor gehandicaptensport geholpen om te bewegen. Een atletiekbaan, Cruyff Court, fitnessruimte, clubhuis, zwembad en een grote sporthal maken deel uit van het centrum. Wekelijks sporten er zo'n duizend kinderen.

Het Ronald McDonald Centre is een van de zes genomineerden voor de Hedy d'Ancona Prijs, ze zijn gekozen uit 101 inzendingen. Begin 2012 bezoekt de jury, die onder voorzitterschap staat van architect Koen van Velsen, alle projecten. Halverwege volgend jaar wordt de winnaar van de prijs bekend.

ACTA
Ook het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) aan de Zuidas is genomineerd voor de prijs. ACTA is het samenwerkingsverband van de Faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dagelijks worden hier 500 patiënten behandeld. Het gebouw is ontwikkeld door Benthem Crouwel Architekten.

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Beeld
Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden