Ron Paul heeft 'precieze redenen' om door te gaan met presidentsrace

Ron Paul is niet als een van de laatste Republikeinse presidentskandidaten overgebleven om de Republikeinse Conventie te ontregelen. Tijdens die conventie wordt de presidentskandidaat namens de Republikeinse partij officieel gekozen. Mitt Romney is niet meer in te halen, maar Paul blijft campagnevoeren. Onder andere om 'van de Republikeinse partij een fiscaal-conservatieve partij te maken.'

Ron Paul tijdens een campagnebijeenkomst in Philadelphia, in april. Beeld Reuters
Ron Paul tijdens een campagnebijeenkomst in Philadelphia, in april.Beeld Reuters

Er zijn heel 'precieze redenen' om in de race te blijven, zegt Paul in een interview met CNN, ondanks zijn kansloze positie voor het kandidaatschap. Paul zegt zoveel mogelijk gedelegeerden te willen binnenhalen voor de Republikeinen. Dat zou hem namelijk wel spreektijd kunnen opleveren tijdens de Republikeinse Conventie, na de zomer, om zo zijn agenda (fiscaal conservatisme dus, en het niet meer steunen van 'eindeloze oorlogen' zoals in Afghanistan en Irak) nog eens voor te leggen.

Op de vraag of Paul het er ooit van ziet komen dat hij Mitt Romney gaat steunen (en dus aan zijn kiezers adviseert op Romeny te stemmen), wilde Paul geen direct antwoord geven. Volgens Paul is het moeilijk om de verschillen tussen hem en Romney niet te zien, 'maar zou best kunnen blijken dat de verschillen niet zo groot zijn als we denken'. Wel zei Paul dat hij bij geen enkele kandidaat, Democraat of Republikein, zijn eigen punten van snijden in overheidsuitgaven en een ander buitenlands beleid terugzag in de campagneprogramma's.

Zowel Newt Gingrich als Rick Santorum, lange tijd de twee belangrijkste kandidaten voor het Republikeinse presidentschap, sprak al eerder zijn steun voor Mitt Romney uit.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden