Rolling Stones geven tweede concert in Hyde Park

Vijf minuten volstonden om het concert van The Rolling Stone op 6 juli in het Londense Hyde Park uit te verkopen. Om die reden is er een tweede concert gepland op dezelfde plek, een week later op 13 juli.

null Beeld belga
Beeld belga

Naast The Stones zullen op 13 juli onder meer ook The Horrors, Jake Bugg, Tom Odell en The 1975 optreden. De optredens, die horen bij de '50 and Counting'-tournee ter gelegenheid van hun vijftigste verjaardag in 2012, komen er 44 jaar nadat de groep voor het eerst in het Londense park speelde. Ze gaven er toen, enkele dagen na het overlijden van de uit de band gezette gitarist Brian Jones, een gratis concert met nieuwe gitarist Mick Taylor.

Wyman heeft 'Betere dingen te doen'

Inmiddels heeft oorspronkelijk bassist Bill Wyman laten weten dat hij 'wel betere dingen te doen heeft' dan terug met The Rolling Stones te gaan spelen. De 76-jarige Wyman zat dertig jaar lang in de band toen hij in 1993 besloot op te stappen. Vorig jaar speelde hij in Londen nog enkele keren mee in Londen, maar een permanente terugkeer als Stone ziet hij niet zitten.

'Dertig jaar is het leuk geweest, maar nu heb ik betere dingen te doen. Die tijd is voorbij', verklaarde hij aan de Daily Express. Aanvankelijk keek hij enorm uit naar de reünieshows in Londen vorig jaar, maar hij vond dat zijn inbreng uiteindelijk te beperkt bleef.

'Het was vijf minuten lang leuk, langer lieten ze me ook niet spelen. Ik dacht dat ik veel nauwer bij de zaak betrokken zou worden, dat hadden ze me beloofd. Het was fijn, maar ik vind het jammer dat ik niet meer mocht spelen. Net toen ik opgewarmd raakte, moest ik al weer af. Toen ze me vroegen om twee weken mee te gaan naar Amerika voor drie concerten daar, heb ik gepast. Om twee nummers te spelen? Nee, dank je'.

Bill Wyman (uiterst rechts) met The Stones in de zomer van 1969 tijdens het gratis concert voor 500.000 fans in Hyde Park. Beeld getty
Bill Wyman (uiterst rechts) met The Stones in de zomer van 1969 tijdens het gratis concert voor 500.000 fans in Hyde Park.Beeld getty
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden